Esittelyvuorossa: Fuksisektori

Fuksisektori vastaa killan fuksi- ja ISO-toiminnasta. Fuksisektori on ehkä näkyvin sektori killan jokapäiväisessä toiminnas johtuen lukuisista fuksitapahtumista. Fuksisektorin virat ovat molemmat puolitoistavuotisia.

Fuksikapteeni

Fuksikapteeni on killan ensimmäinen kontakti uusiin opiskelijoihin ja näkyvin henkilö heille. Suurin vastuu on huolehtia fuksien teekkarikasvatuksesta. Samalla tavoitteena on luoda fukseille mahdollisimman miellyttävä, monipuolinen ja ikimuistoinen ensimmäinen opiskeluvuosi.

Fuksikapteeni toimii helpostilähestyttävänä yhdyshenkilönä fukseille killan, teekkariyhteisön ja erityisesti korkeakoulun suuntaan. On siis tärkeää verkostoitua laajasti, ottaa asioista selvää ja olla kiinnostunut. Fuksikapteenin tulee osata ohjata fuksi oikeiden henkilöiden luo tilanteessa kuin tilanteessa.

Tärkeitä ominaisuuksia fuksikapteenille ovat:

  • kyky tulla kaikkien kanssa toimeen
  • kyky sietää työläyttä
  • paineensietokyky
  • positiivinen asenne, myös väsyneenä
  • motivoituminen ja motivoiminen
  • pitkäjänteisyys, avarakatseisuus ja joustavuus
  • kyky vastaanottaa ja käsitellä rakentavaa palautetta

Vapaaehtoistyöksi fuksikapteenin rooli on erittäin palkitseva. Fuksikapteenina väistämättä verkostoituu todella laajasti, pääsee kokemaan upeita elämyksiä ja saa melko vapaasti tehdä vuodesta oman näköisensä. Kaikkea uutta voi järjestää ja sopia, vanhentuneita perinteitä voi muuttaa nykyaikaisemmiksi ja täten vaikuttaa vahvasti koko teekkarikulttuuriin. Eniten palkitsevaa on tietysti nähdä kuinka fuksit innostuvat ja kasvavat teekkareiksi.

Fuksikapteenit vastaavat killan uusista opiskelijoista.

ISOvastaava

ISOvastaava rekryää ja kouluttaa ISOt sekä ohjeistaa heitä. Lisäksi ISOvastaava järjestää ISOille virkistäviä tapahtumia, enimmäkseen ITMK:n eli ISOhenkilötoimikunnan kanssa. Työtä tehdään sekä itsenäisesti että yhteistyössä ITMK:n ja muun fuksisektorin kanssa. Aikaa kuluu enimmäkseen tapahtumien suunnitteluun sekä niiden toteuttamiseen, joten työmäärä vaihtelee suuresti viikottain.

Lisätietoja viroista saa Mikko Rahkoselta (fuksikapteeni), Mikko Nuutiselta (fuksikapteei) ja Leeni Niemiseltä (ISOvastaava).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s