Esittelyvuorossa: Jaokset

Killan eri jaokset tarjoavat kilatalaisille opintojen ohessa paljon muuta toimintaa. Jaoksenvastaavana pääset enemmän suunnittelemaan jaoksen toimintaa ja organisoimaan jaoksen tapahtumia.

Konepajajaosvastaava

Konepajajaosvastaavat vetävät KPJ:n toimintaa. Vetämiseen kuuluu mm. porukan kokoonkutsuminen, rakennustarvikkeiden hankinta, projektien kuljettaminen tapahtumapaikalle. Muuten homma on aika pitkälti samanlaista kuin KPJ toiminnassa muutenkin mukana oleminen, hieman aktiivisempaa vain. KPJ-vastaavana saa hyvän maun siitä miltä tuntuu olla projektin johtajana.

Telajaosvastaava

Telajaosvastaava vastaa telajaoksen toiminnasta ja Tela-Verasta. Veraa tapahtumiin ajaessa pyritään ajattamaan muita kuskeja. Vastaava myös tarkkailee Veran kuntoa ja tarvittaessa kutsuu koolle telatorstain, jossa vanhat jaossedät auttavat huolloissa ja makkaran syömisessä. Talven parhailla hangilla Alvarin möyriminen on parasta mitä jaoksessa olen tehnyt. Homma ei ole järin kiireinen, eikä tarvitse olla jakoavain kädessä syntynyt, vaan mielenkiinto riittää. Veran puikoissa kerää varmasti huomiota!

Liikuntajaosvastaava

Liikuntajaosvastaavat ovat eri sarjojen yhteyshenkilöitä. He voivat järjestää erilaisia teemapäiviä ja tempauksia yhdessä liikuntatoimikunnan kanssa, sekä järjestää killalle omia liikuntatapahtumia, kuten kokeilukertoja. Liikuntavastaavat saavat apua tapahtumien järjestämiseen killan liikuntatutoreilta. ENG:in yhteisistä vuoroista ja kokeiluista huolehditaan yhdessä ENG:in liikuntavastaavien kanssa. Liikuntatoiminnassa ollaan siis paljon tekemisissä ja saadaan apua myös muiden kiltojen ja järjestöjen liikunnasta vastaavilta!

Kulttuurijaosvastaava

Kulttuurijaosvastaava järjestää killan kulttuuritoimintaa. Kulttuurijaosvastaavana pääset järjestämään tapahtumia pokeri-illoista teatterivierailuihin. Kulttuurijaosvastaavan apuna ja ideapankkina toimii kulttuurijaos, jonka kanssa tapahtumia suunnitellaan yhdessä. Tässä tehtävässä on hyvin vapaat kädet lähteä järjestämään juuri oman näköistä kulttuuritoimintaa!

Päätoimittaja

Päätoimittaja vastaa killan omasta, vähintään 4 kertaa vuodessa ilmestyvästä lehdestä, KoLehdestä. Päätoimittaja vastaa lehden ulkoilmeestä ja siitä, että juttuja löytyy, mutta työtä ei tarvitse tehdä yksin. Juttuja ja lehden taittoapua saa muulta toimitukselta sekä vanhoilta päätoimittajilta. Työ antaa hyvät taiteelliset vapaudet ja työmäärä keskittyy useimmiten viikkoon, jolloin lehteä taitetaan. Läheisiä yhteistyökumppaneita ovat dokumentoija ja graafikko.

Musiikkijaosvastaava

Musiikkijaosvastaava on varsin uusi virka jossa kiltalaisille on pyöritetty jaosmuotoista, noin viikottaista, kevyttä bänditoimintaa. Jaos on usein esiintynyt muutaman kerran vuodessa mieluisissa killan tapahtumissa. Virassa tärkeintä on innostus toimintaa kohtaan, yleinen tieto musiikista sekä valmius ottaa ohjat treeneistä. Soitettava musiikki riippuu täysin soittajista, mutta viimeiset pari vuotta se on pyörinyt pääosin tuttujen suomalaisten pop/rock -biisien paikkeilla. Ensi vuonna treenit on taas mahdollista pitää PELMUn treenikämpässä Otaniemessä.

Lukkarijaosvastaava

Lukkarijaosvastaava pitää huolta killan laulukulttuurista. Hän varmistaa, että sitseillä on aina lukkari läsnä, ja järjestää myös esimerkiksi vuosijuhlia edeltävän laulusaunan pitäen näin yllä killan laulu- ja sitsiosaamista. Lukkarijaosvastaavana pääset myös suunnittelemaan sitseillä käytettävää laululäsyä ja sen sisältöä ja ulkonäköä.

Lisätietoja viroista saa Klaus Rissaselta (KPJ-vastaava), Vertti Vainiolta (KPJ-vastaava), Aku Mustalahdelta (telajaosvastaava), Sini Simpuralta (Kulttuuri- ja liikuntajaosvastaava), Vili Kuosmaselta (päätoimittaja ja musiikkijaosvastaava) ja Markus Järvelältä (lukkarijaosvastaava).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s