Esittelyvuorossa: Tiedotus ja ATK

Tiedotus ja ATK eli tuttavallisemmin viestintäsektori huolehtii killan päivittäisestä viestinnästä, nettisivujen ylläpidosta, dokumentoinnista graafisesta ilmeestä, tapahtumien ilmoista sekä paljon muusta.

Viestintäministeri

Viestintäministerin tehtäviin kuuluu huolehtia killan tiedotuksen ja atk:n toiminnasta yhdessä muun viestintäsektorin kanssa. Viestintäministeri on myös tiedotusasioissa killan ja korkeakoulun välinen yhteyshenkilö ja edustaa kiltaa ENG-LES-viestintäverkostossa. Viestintäministeri on myös Viestintätoimikunnan (VTMK) jäsen. Viestintäministerin hommassa pääsee ennen kaikkea huolehtimaan killan tiedotuksesta ja muokkaamaan siitä entistä parempaa. Mieluisin nakki tänä vuonna on ollut syyllistenseinän suunnittelu ja toteutus yhdessä muun viestintäsektorin kanssa.

ATK-vastaava

ATK-vastaava huolehtii killan tietotekniikan toiminnasta ja kehittämisestä. Näkyvimpänä osana on päävastuu killan www-sivuista ja tapahtuma ilmoittautumisista. Vuoden aikana oppii hyvin mm. mitä kaikkea tarvitaan, että saadaan tulostin toimimaan kiltahuoneella.

WWW-vastaava

WWW-vastaavan tehtäviin kuuluu ATK-vastaavan auttaminen, sähköpostilistojen sekä www-sivujen ylläpito. WWW-vastaavan ja ATK-vastaavan välinen ero on hyvin häilyvä ja hommat riippuvatkin hyvin paljon iitä , miten ne vuosittain jaetaan vastaavien välillä.

Graafikko

Killan graafikon tehtävänä on pitää huolta killan viestinnän korkeasta visuaalisesta tasosta, ja auttaa muita toimijoita tekemällä kuvituksia killan viestintään ja tapahtumatiedotukseen. Paitsi yksinkertaisia sosiaalisen median kuvituksia, kuten tapahtumabannereita Facebookiin, graafikon työlistalla voi olla myös esimerkiksi haalarimerkkejä, paitaprinttejä, erilaisia painotuotteita, tai kokonaisen vuosijuhlan visuaalisen ilmeen suunnittelu ja toteutus!

Graafikko pääsee suunnittelemaan mm. vuosijuhlien graafista ilmettä!

Tiedotussihteeri

Tiedotussihteerin pääasiallinen toimi on killan viikkomailin suunnittelu ja toimittaminen killan jäsenille. Tiedotussihteeri toimii myös tiedotusministerin tärkeimpänä avustajana.

Dokumentoija

Dokumentoijan tehtäviä ovat killan tapahtumissa kuvien ottaminen ja killan valokuvagallerian päivittäminen. Dokumentoijana pääsee itse vaikuttamaan killan tarjoamaan valokuvavalikoimaan ja valokuvien määrään ja laatuun. Vaikka Dokumentoijaa toivotaankin joka tapahtumaan, ei kuitenkaan mikään velvollisuus saapua paikalle jokaiseen kissanristiäisiin.

Kääntäjä

Killan kääntäjä vastaa käytännössä englanninkielisestä viestinnästä. Kääntäjän tärkein tehtävä on tapahtumien tekstien kääntäminen englanniksi ja huolehtia, että tärkeimmät tiedotusasiat julkaistaan myös englanniksi. Kääntäjän rooliin ei vaadita täydellistä englanninkielen taitoa vaan vain halua toimia englanninkielisen tiedotuksen eteen. Apua saa aina kun kysyy!

Lisätietoa vieroistaa saa Martti Vuorelta (viestintäministeri), Joose Haavanlammelta (ATK-vastaava), Teemu Vierrokselta (WWW-vastaava), Arttu Kososelta (tiedotussihteeri), Markus Nevalaiselta (graafikko), Eero Kokkoselta (dokumentoija) ja Veera Sairaselta (kääntäjä).

Viestintäsektori vastaa kiltahuoneen vierestä löytyvän syyllisten seinän suunnittelusta ja toteutuksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s