KIKH&T:n tammikuun kuulumisia

Tammikuussa killan hallituksella on pitänyt kiirettä, kun hallituksen toimintaa on lähdetty pyörittämään. Alla on kerrottu sektoreittain, mitä tammikuun aikana on tapahtunut.

Hallinto ja talous

Alkuvuosi on mennyt hallinnon osalta uusien perehdyttämiseen sekä monien sidosryhmien jäsenten tapaamisiin. Lisäksi on tietenkin täytynyt hoitaa hallinnon vaihtumiseen liittyviä juoksevia asioita.

Opinto ja edunvalvonta

Alkuvuoden puheenaiheita edunvalvonnassa on ollut ARTS-ENG kurssin pakollisuuden poistuminen ja sen korvaavat vaihtoehtoiset kurssit sekä rakennustekniikan vapaavalintaisten pääainekurssien nimien ja sisältöjen muutokset. Opintosektori on ollut heti aktiivisesti tuomassa opiskelijoiden ääntä kuuluviin korkeakoulun ohjausryhmissä ja päätäntäelimissä.

Tiedotus ja ATK

Kiltalaisille järjestettiin tänäkin vuonna CV-kuvaus, jossa kävi ihmisiä kiitettävästi.
Nettisivuille päivitettiin uudet toimijat ja kuvat.
Nettisivujen uudistusprojekti alkaa lähentyä loppuaan.
Aloimme julkaisemaan viikottain, joka maanantaina, miniviikkotiedotetta killan Instagram-tarinaan, jossa lyhyesti esitellään killan viikon tapahtumat.

Teollisuus

Yrityssuhteiden ylläpitoa, mm. sponsorien hankintaa haalareihin sekä vuosijuhlille. Vuosisopimuksia on uusittu ja esiintyjiä on hankittu kesätyösaunaan.
Tulevia excursioita on myös valmisteltu.
Kesätyösauna järjestettiin tammikuun lopulla. Tapahtumassa oli paljon opiskelijoita ja yritysten edustajia kahdeksasta eri firmasta.
Yhteydenpitoa TEK:n ja RIL:n suuntaan.
Valmisteltiin tulevia alumnisitsejä.

Fuksitoiminta

Fuksisektori piti yhdessä rastia Talvipäivillä.
Tammikuussa suunniteltiin ja valmisteltiin ISO-hakua. Päätettiin haastatella ISO-hakijat pienimuotoisesti.

KV-toiminta

Pidettiin rastia Talvipäivässä yhdessä fuksisektorin kanssa.
KvISO-rekryä valmisteltiiin olemalla mukana rekrysaunaillassa.

IE- ja tapahtumatoiminta

IE on järjestänyt onnistuneesti perinteisen Vuoden Ekat -saunaillan sekä SRT-päivistä vastaavien kanssa yhdessä järjestänyt oululaisia, tamperelaisia ja otaniemeläisiä rakentajateekkareita yhteen keränneet SRT-päivät. Lisäksi kevään tulevien tapahtumien suunnittelu on ollut hyvässä vauhdissa.

Palvelut

Kiltahuoneen kahvimaitotarjontaa laajennetaan: helmikuussa valikoimaan on tulossa kokeiluluonteisesti myös erityisesti kahviin tarkoitettu Oatly iKaffe -kauramaito! Lisäksi kiltalaisille on edelleen tarjolla tuttuun tapaan sekä vaalea- että tummapaahtoista kahvia, ja normaalia kevytmaitoa.
Pakua huollatettu sekä rikkoutunut tuulilasi vaihdettu uuteen. Myös kolhujen korjausta selvitetty.

Jaostoiminta

Kulttuurijaos on aloittanut vuoden vauhdikkaasti. Tammikuun aikana yhteislähtöjä on ollut mm. Lux Helsinkiin ja Fazerin vierailukeskukseen. Helmikuulle on vielä enemmän tapahtumia suunnitteilla.

Liikuntajaos on aloittanut sarjojen pyörittämisen, ja ensimmäistä lajikokeilua suunnitellaan jo kuumeisesti. Onko sinulla kommentteja tai ideoita mahdollisista lajikokeiluista? Laita rohkeasti viestiä liikuntajaosvastaaville tai sisäministerille, ja lähdetään yhdessä suunnittelemaan!

Musiikkijaos kärsii edelleen tilan puutteesta. Pelmun treenikämppä ei vieläkään ole valmistunut, joten musiikkijaos treenaa edelleen siellä, minne sattuvat kulloinkin mahtumaan. Kannattaa kuitenkin liittyä rohkeasti mukaan!

Lukkarijaos on tammikuun lämmitellyt äänihuuliaan, sillä helmikuussa on useammat sitsit tiedossa. 

Kolehti etsii edelleen uusia innokkaita toimittajia. Ensimmäisen lehden julkaisuajankohta on suunnilleen heti vuosijuhlien jälkeen, joten vielä ehtii mukaan lehden tekoon!

Konepajajaos on ahkerasti rakentanut vuosi vuodelta kookkaampaa mäenlaskuvälinettä Pikkulaskiaiseen ja Laskiaisriehaan. “Muut tekee mitä osaa, KPJ mitä haluaa”, oli konepajajaosvastaavien motto kysyttäessä laskuvälineen teknisistä hienouksista. Muun muassa uusi ja uljas liekinheitin hitsattiin tunteella ja taidolla parhaasta teräksestä, sekä varustettiin Bilteman ärhäkällä bensapumpulla.  

Telajaos on puolestaan valmistautunut tulevaan kevääseen. Tela-Veera olisi tarkoitus saada esiintymään ainakin Kirkkareille. Lumen puute on vaikeuttanut ajokokeilutapahtuman järjestämistä. Jos sinulla on kuitenkin innostusta viheralueiden ylläpitoon, kannattaa olla telajaosvastaavaan yhteydessä. Tällöin ajokokeilun järjestämistä voitaneen harkita jo aikaisemmin. 

Telajaosvastaavan pesti edellyttää innostusta myös viheralueiden ylläpitoon.

Suhdetoiminta

SRT-päivät järjestettiin onnistuneesti Otaniemessä 30.1.-1.2. Tampereelta oli paikalla 62 ja Oulusta 29 edustajaa. Excukohteet olivat mielenkiintoisia, sitseillä syötiin, juotiin ja laulettiin ja lauantain silliksen päätteeksi jokaisen vieraan oli hyvä lähteä rentoutuneena kohti kotia.

Kirkkarit ovat puolestaan työn alla, sillä TJ on jo reippaasti alle 50. Tapahtuma julkaistiin heti SRT-päivien jälkeen, ja videokilpailu on julistettu alkaneeksi. Kenet arvelet voittavan videokilpailun – Oulun, Tampereen vai lappeen Rannan?

Killan suurin, näyttävin ja hienoin juhla Cuba Night järjestetään maaliskuun lopulla, ja vuosijuhlavastaavilla on kädet täynnä töitä. Tänä vuonna juhlistamme puolipyöreitä, nimittäin Koneinsinöörikilta täyttää jo 105 vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s